keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

Mutakakku Mansikkapyreellä ja Mascarponevaahdolla

Koitin pääsiäisenä ekan kerran Mutakakun tekemistä. Järisyttävän hyvää..suosittelen :)


Mutakakku
12 annosta
4 kpl munaa
2 dl sokeria
200 g tummaa suklaata (esim. Fazerin taloussuklaa)
200 g voita
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoan (Ø 26 cm) reunat. Leikkaa leivinpaperista pohjan kokoinen ympyrä ja pane vuokaan.

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sulata suklaa ja voi. Sekoita hieman jäähtynyt seos varovasti munasokerivaahtoon. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe ja siivilöi taikinaan. Sekoita varovasti tasaiseksi.

Kaada taikina vuokaan. Kypsennä kakkua 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 20–25 minuuttia. Sirota tomusokeria jäähtyneen kakun pinnalle.

Mascarpone vaahto

250 g Mascarpone juustoa
2 dl kuohukermaa
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1/2 lime

Vaahdota kerma notkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon Mascarpone juusto. Helpoimmin tämä onnistuu jonkinsortin vispilällä. Lopuksi mausta vaniljalla, sokerilla ja limen mehulla.

4 kommenttia:

  1. Hyvää oli! Tahdon lisää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Synttärilahjaks voit ehkä saada kokonaisen kakun ;)

      Poista
  2. Olisiko puolikas taikina sopiva 20cm vuokaan? Mitä luulisit? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itseasiassa minulla oli juurikin 20cm vuoka ja aika muhkea kakusta tuli. Eli varmasti riittää puolikas annos :)

      Poista