sunnuntai 18. maaliskuuta 2012

Tuulihatut

Täällä on ollut niin ihanan keväinen viikonloppu ja aurinko paistaa edelleen siniseltä taivaalta. Eilen oli alkupaloiksi tarjolla tuulihattuja. Onnistuivat tosi hyvin. Nyt vaan seuraavaksi kehittelemään erilaisia hyviä täytteitä niihin. Nuo on tosi kivoja tarjottavia vaikka juhlissa ja kekkereissä. Pääruokana oli äärettömän herkullista Halloumisalsaa ja jälkkäriksi Kauraneliöt. Hyvä oli kokonaisuus ja mahat ainakin tuli täyteen :)


n. 25 kpl

Tuulihatut
1 1/2 dl vettä
75 g voita
1 1/2 dl vehnäjauhoja
3 munaa

1. Kiehauta vesi ja voi kattilassa. Lisää vehnäjauhot. Sekoita puuhaarukalla kunnes taikinasta muodostuu kiinteä "pallo". Jäähdytä seos.
2 .Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten sähkövatkaimella. Vatkaa ensimmäisen ja toisen munan lisäämisen jälkeen 2 min. Vatkaa kolmannen munan lisäämisen jälkeen 4 - 5 min.
3. Pursota taikinasta leivinpaperin päälle ruusukkeita tai nostele kahdella lusikalla kekoja.
Paista 200 asteessa n. 25 min. Älä avaa luukkua ensimmäisen 15 min aikana.



Ostettiin eilen narsissit parvekkeelle ja tänään ne jo kukkii :)

Mukavaa sunnuntaiehtoota!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti