torstai 23. helmikuuta 2012

Porkkanamuffinit

Huh huh sanon minä; mitä muffineita! Niiii-iiin hyviä :) Testasin Pirkassa ollutta ohjetta pakkaseen laitettavaksi ja viikonloppuna voisi tehdä uuden satsin sukulaisille viemisiksi sen verran on herkullisia!



Ainekset: 12 annosta
4-6 (n.300 g) porkkanaa (4 dl porkkanaraastetta)
4 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1 1/2 tl kanelia
3/4 dl mantelirouhetta
100 g leivontamargariinia
3 kananmunaa

Kuorrutus
1 rs (180 g) maustamatonta tuorejuustoa (esim. Valion Viola)
1 dl tomusokeria
1 tl Pirkka vanilliinisokeria
2 rkl sitruunamehua

Koristeeksi
raastettua sitruunankuorta tai mantelirouhetta
Lisäksi
12 Amerikan muffinivuokaa

1. Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Sulata ja jäähdytä rasva.

2. Riko munien rakenne ja sekoita joukkoon rasva ja porkkanaraaste. Lisää kuivat aineet sekoittaen. Jaa taikina muffinivuokiin. (Vuoat saa täyttää melko täyteen.) Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

3. Sekoita kuorrutusaineet keskenään ja päällystä jäähtyneet muffinit kuorrutuksella. Koristele sitruunankuorisuikaleilla tai mantelirouheella. Porkkanamuffinit voi myös pakastaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti