keskiviikko 15. helmikuuta 2012

Lihapiirakka

Eilen vietimme tyttöjen kera mukavaa ystävänpäivää. Meillä oli 1 kilo karkkia ja 3 litraa jäätelöä :) Hyvät jutut ja makoisat naurut. Voiko paremmin enää olla :)

Tein suolaisena vaihtoehtona lihapiirakan. Tämä taikina on ihanan rapea, pehmeä ja maukas.



1. Keitä riisit:
3 dl vettä
1/2 tl suolaa
1 dl riisiä

2. Paista 300-400 g jauhelihaa. Mausteina cayenne- ja mustapippuria, oreganoa, suolaa ja vähän ketsuppia.

3. Taikina:
125g margariinia
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhe
125g maitorahka

Yhdistä kuivat aineet. Nypi rasva jauhojen kanssa ja lopuksi lisää maitorahka. (kaikki sekoitetaan käsin)
Taikinasta tulee pehmeähkö "klöntti". Kaada se leivinpaperille ja levitä siitä tasainen neliö (noin 20-30 cm, kuten pizzapohja). Levitän kylmän veden avulla. Sivele vähän ketsuppia pohjalle.
Sekoita jauheliha, keitetyt riisit ja 1 kananmuna sekaisin. Lisää täyte taikinan päälle keskelle niin, että saat reunat käännettyä kiinni. Käännä piirakka ympäri, jotta saumakohta jää alapuolelle. Töki haarukalla muutamia reikiä ja voitele halutessasi kananmunalla.

Paista 225 asteessa n. 15 minuuttia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti