sunnuntai 26. helmikuuta 2012

Lasagne

Tässäpä erinomainen Lasagne ohje. Kuva on vähän kehno, mutta maku oli hyvä :)


Ainekset:
9 - 11 (n. 180 g) lasagnelevyä

Jauhelihakastike
400 g jauhelihaa
2 isoa sipulia
1 rkl öljyä
1 tlk (500 g) tomaattimurskaa
1 dl vettä
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
2 tl oreganoa
1 tl timjamia

Juustokastike
3 - 4 rkl (n. 40 g)margariinia
1 dl vehnäjauhoja
1 l kevyt- tai täysmaitoa
1/2 tl suolaa
mustapippuria
100 g juustoraastetta
Pinnalle 50 g juustoraastetta

1. Ruskista jauheliha ja hienonnetut sipulit öljyssä paistokasarissa. Lisää kasariin tomaattimurska, vesi, suola ja mustapippuri. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen kannen alla noin 20 minuuttia. Mausta oreganolla ja timjamilla.

2. Juustokastiketta varten sulata kattilassa rasva ja sekoita joukkoon vehnäjauhot. Kaada kattilaan puolet maidosta. Kuumenna ja sekoita tasaiseksi. Lisää loppu maito. Sekoita koko ajan ja keitä pari minuuttia. Lisää suola, mustapippuri ja juustoraaste.

3. Voitele suorakaiteen muotoinen vuoka. Kaada vuoan pohjalle jauhelihakastiketta ja levitä päälle lasagnelevyjä. Kaada levyjen päälle jauheliha- ja juustokastiketta. Täytä näin kaksi seuraavaa kerrosta. Viimeisen lasagnelevykerroksen päälle tulee vain juustokastiketta ja pinnalle juustoraastetta.

4. Paista uunin alastasolla 200 asteessa 30 - 40 minuuttia. Anna lasagnen vetäytyä peitettynä noin 10 minuuttia ennen tarjoamista. Tarjoa salaatin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti