sunnuntai 22. tammikuuta 2012

Sunnuntai

Tänään lähdettiin kalanhakureissulle ja samalla ulkoilemaan. Raippaluodon sillan kupeessa myydään viikonloppuisin tuoretta kalaa. Tällä kertaa meille oli jäänyt Nieriää. En ollut varmasti koskaan aikaisemmin syönyt kyseistä kalaa, mutta se oli äärettömän hyvää. Kuuluu lohikaloihin ja olikin mielestäni vähän parempaa ja maukkaampaa kuin lohi. Ostettiin valmiiksi savustettuna.


Raippaluodon silta on kerrassaan upea nähtävyys. Sillalla on pituutta 1 km. Sää oli vaan niin tasaisen tylsän harmaa, mutta upeat näkymät silti oli.


Ja entäs sitten kalaillallinen. Ah tämä oli niin herkullista. Aikomus oli tehdä itse röstiperunat, mutta oltiin nälkäkuoleman partaalla, että äänestysmatkalla haettiin lähi K-kaupasta valmiita perunoita. Kalan lämmitin uunissa ja kasvikset keitin suolavedessä.


D teki vielä taivaallisen hyvän savukalaseoksen. Täydellistä kunnon ruisleivän päällä. Siihen tuli kalaa, keitettyä kananmunaa, creme fraichea, ruohosipulia, purjoa, sipulia, sinappia, suolaa ja mustapippuria. Niin herkullista, että tätä tarjotaan kyllä joskus vieraillekin. Ja kivaa naposteltavaa vaikka ruisnappien päälle.
Ja ei muuta kuin hyvää alkavaa viikkoa! Voikaa iloisesti :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti