lauantai 14. tammikuuta 2012

Makujen sinffonia

Lauantai-iltana meillä syödään yleensä vähän jotain parempaa tai aikavievempää ruokaa. Aikaisemmin teimme tämän herkun naudan sisäfileellä, mutta tällä kertaa lihana jauheliha. Ihania pippurin ja makean chilin makuja. Eli jauhelihapihvit kermaperunoilla ja pippurikastikkeella.





Kermaperunat:
n. 8-10 perunaa
2,5 dl ruokakermaa
1 dl creme fraichea
suolaa
mustapippuria

Keitä pieneksi kuutioidut perunat normaalisti vedessä niin, että ovat lähes kypsiä. Laita voideltuun uunivuokaan ja lisää kerma ja mausteet. Paista 200 asteessa 20-30 minuuttia. Ilman keittämistä kyspyvät ainakin tunnin verran.

Jauhelihapihvit:
400g jauhelihaa
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
3 rkl makeaa chilikastiketta
2 rkl voita tai margariinia
1 tl mustapippuria

Sekoita jauhelihaan valkosipuli, mustapippuri ja chilikastike. Muotoile taikinasta 8 pihviä. Kuumenna voi pannulla ja paista pihvit kauniin ruskeiksi molemmin puolin.

Pippurikastike:

Mustapekkajuusto
2 dl ruokakermaa
ripaus soijakastiketta ja suolaa

Kuumenna kerma ja mustapekka kattilassa kiehumispisteeseen ja mausta.


Jälkkäriksi vaniljajätskiä vadelmilla ja kinuskikastikkeella :) Ei paha lauantai! Ja sitten saunaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti