lauantai 28. tammikuuta 2012

Italialaiset lihapullat

Meillä jatkui tänään vielä Italia-menyy ja tällä kertaa lihapullia. Tämä resepti on vähän muokattu sieltä sun täältä, mutta erittäin loistava. Lihapullista tuli ihanan meheviä uunissa ja kastike mukavan mausteinen. Lähes gourmet-ruokaa ;)



Lihapullat:
400 g jauhelihaa
1 dl kermaviiliä
0,5 dl korppujauhoja
1 kananmuna
tuoretta basilikaa ja oreganoa
reilusti suolaa ja mustapippuria

Tomaattikastike:
1 sipuli
1 valkosipulikynsi
1 rkl öljyä
2 pakettia (à 500 g) tomaattimurskaa
1 dl vettä
1 rkl sokeria
1 tl kuivattua oreganoa
1 rkl soijakastiketta
2 tl mustapippuria
tuore basilikaa

Mittaa kulhoon korppujauhot ja kermaviili. Lisää jauheliha ja muut ainekset. Sekoita tasaiseksi murekemassaksi. Pyörittele massasta kostutetuin käsin kookkaita pullia ja nosta ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Kypsennä lihapullia 225-asteisen uunin keskitasolla 15 minuuttia tai kunnes ovat kypsiä.

Valmista tomaattikastike. Kuori ja silppua sipuli. Kuullota sipulia hetki öljyssä. Lisää kattilaan tomaattimurska ja loput ainekset. Hauduta keskilämmöllä ja kannen alla 15 minuuttia. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa. Jos kastike on liian hapanta, lisää ripaus sokeria. Siirrä lihapullat kastikkeeseen ja tarjoa keitetyn pastan ja tuoreen leivän kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti