torstai 12. tammikuuta 2012

Hymyilevä parsakaalikeitto :)

Ja tässä jälleen yksi hyvä kasvisruokavinkki. Mukailin Maku-lehden ohjeesta vähän kermaisemman version. Ja hyvää oli :)



4 annosta
500 g parsakaalia
1 kpl iso sipuli (2 pientä)
2 kpl valkosipulinkynttä
8 dl vettä
1 kpl kasvisliemikuutiota
200 g tuorejuustoa (esim. Viola)
1,5 dl kermaa
1/4 tl mustapippuria
ripaus valkopippuria ja suolaa

Huuhdo ja paloittele parsakaali. Kuori ja paloittele sipuli ja valkosipulinkynnet. Siirrä kasvikset kattilaan ja lisää vesi. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää liemikuutio. Anna kiehua miedolla lämmöllä, kunnes parsakaali on kypsää.

Ota ennen keiton soseuttamista vähän vettä pois. Itse otin 4 dl. (Jotka korvataan myöhemmin kermalla).

Soseuta keitto tasaiseksi sauvasekoittimella. Lisää tuorejuusto, kerma ja mausteet. Sekoita tasaiseksi. Lisää kermaa tai vettä tarvittaessa.

Tarjotaan hyvän leivän kera.


Nautiskelen tässä vapaapäivästä. Täällä pyryttää lunta hirmuisesti, mutta siitä huolimatta taidan lähteä kaupungilla asioille ja jos pitkästä aikaa kävisi vähän alennusmyyntejä katsomassa.
Huomenna on taas jo viikonloppu, kyllä menee aika niin äkkiä.
Kivaa torstaita :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti