perjantai 6. tammikuuta 2012

Broileria ja cashewpähkinää

Tässä ohje erinomaiseen kanawokkiin. Hieman aikaa vievää kaikki pilkkomiset ja paahtamiset, mutta ruoka on kaiken vaivan arvoista. Maukasta. Ja tätä voi tarjota hienommillekin vieraille.



Ainekset

n. 300 g broilerin fileetä
1 rkl maissi- tai ohratärkkelystä
Marinadi:
1 rkl sokeria
1 tl seesamiöljyä
1 rkl soijaa
Wok:
100 g cashew-pähkinöitä
2 cm:n pala inkivääriä
2 valkosipulin kynttä
1 pieni purjo
1 sipuli
n.250 g parsakaalia
227 g:n tlk ananasrenkaita
Kastike:
2 tl maissi- tai ohratärkkelystä
1 rkl soijakastiketta
ananastölkin liemi
paistamiseen öljyä

1. Leikkaa broileri (tai kalkkuna) noin 3 cm:n suikaleiksi. Ripottele maissijauhot pinnalle ja kääntele paloja, jotta maissijauhot levittyvät tasaisesti paloille. Sekoita marinadiaineet ja kaada jauhotetuille broileripaloille. Anna maustua n 15 min.
2. Silppua inkivääri ja valkosipulit. Suikaloi purjo, sipuli, parsakaalin kuorittu varsiosa. Leikkaa parsakaalinnuput pienemmiksi. Paloittele ananasrenkaat.
3. Paahda cashew-pähkinöitä kuumalla wok-pannulla hetki. Varo, etteivät ne pala. Poista pähkinät pannulta. Kaada pannulle 2 rkl öljyä ja paista valkosipulia ja inkivääriä siinä hetki. Lisää purjo-, parsakaalinvarsi- ja sipulisuikaleet. Paista noin 3 minuuttia ja lisää kanapalat. Jatka kypsennystä 3-4 min. Kaada lopuksi joukkoon parsakaalin kukinnot. Kääntele hetki.

Sekoita kastikeainekset ja kaada ne wokkiin ananaspalojen ja pähkinöiden kanssa. Sekoita ja kiehauta. Tarjoa keitetyn riisin tai nuudeleiden kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti