lauantai 21. tammikuuta 2012

Appelsiinijuustokakku-leivokset

Tänään on ollut mukava lauantai. Heräsin ajoissa ja virkeänä 10 tunnin unien jälkeen. Laitoin sämpylätaikinan kohoamaan ja ajattelin koittaa pieniä leivoksia appelsiinista. Illalla mennään sukuloimaan niin on mukava viedä tuliaisia mennessä.




Tarkoitus oli tehdä ihana keltainen kiille leivosten päälle (ohje ohessa), mutta annosvuoat ovat sen verran pehmeitä ettei kiille olisi tullut nätisti (levisivät kuin leveä perä). Laitoin tilalle raastettua appelsiininkuorta ja suklaata.

Appelsiinijuusto-leivokset:
n. 1 pkt digestive-keksejä
75-100 g voita
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g appelsiinituorejuustoa
4 dl kermaa
1 rkl vaniljasokeria
1 dl sokeria
5 kpl liivate
1 appelsiinin kuori raastettuna
1 appelsiinin mehu
Kiille
3 kpl liivate
2½ dl appelsiinituoremehua

Murskaa keksit hienoksi muruksi. Lisää voisula ja sekoita ne keskenään. Kaada pohja 24cm irtopohjavuokaan ja tasoita. Tai pieniin annosvuokiin (n.30-40 kpl)

Laita kakun liivatteet (5kpl) likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma ja lisää siihen tuorejuustot ja sokerit.

Raasta appelsiinin kuori ja lisää se kakkumassaan. Purista appelsiinista mehu. Kuumenna se höyryäväksi. Purista liivatteista neste pois ja liota ne mehuun. Kaada seos kakkumassaan ja sekoita hyvin. Kaada massa keksipohjan päälle vuokaan ja tasoita. Nosta jääkaappiin hyytymään 3-4 tunniksi.

Kun kakku on kokonaan hyytynyt, valmista kiille. Laita liivatteet (3kpl) likoamaan kylmään veteen. Kuumenna 1 dl mehusta höyryäväksi. Purista liivatteista ylim. vesi pois ja liota ne kuumaan mehuun. Sekoita loppu mehu kuuman joukkoon. Kaada seos kakun päälle. Nosta jääkaappiin hyytymään n. 2 tunniksi.

Kivaa lauantaita! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti