tiistai 20. joulukuuta 2011

Herrgårdens laxsoppa - Kartanon lohikeitto

Kävin tänään hakemassa kauppahallista kalat joulupöytään. Graavilohet oli valmiiksi siivutettuna laitettu vakuumipakkauksiin niin säilyvät hyvin aattoon asti. Kätevää ja näin vältin ruuhkat.
Samalla ostin kunnon lohta keittoon ja siitä tulikin erittäin hyvää.



4 annosta

4 perunaa
2 sipulia
1 l vettä
2 kalaliemikuutio
2 pussia keittovihanneksia
voita
1 dl kermaa
n. 250 g lohta

Kuori perunat ja pilko sipuli. Keitä kalaliemivedessä niin, että ovat melkeen kypsiä. Paista tällä välin keittovihanneksia voissa pannulla ja lisää keittoon. Lisää kerma ja anna kiehua n. 5 minuuttia. Lopuksi lohi joukkoon ja saa kiehua muutaman minuutin vähän kalasta riippuen.
Niin ja muista maustaa hyvin.

Mausteina käytimme (tai siis mieheni teki keiton) mustapippuria, suolaa, maustepippuria, sitruunamehua ja tilliä.

(alkuperäinen ohje löytyy nimellä Herrgårdens laxsoppa)

Nyt on päivä pulkassa ja paljon saatu aikaiseksi. Niistä lisää huomenna.
Hyvää yötä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti