perjantai 2. joulukuuta 2011

4. joulukuuta

Meillä oli eilen pikkujoulut & tuparit. Koti oli tunnelmaa täynnä ja tuntui ihan pikkujoululta. Kivaa oli. Tarjolla oli mm. kinkkihyrriä:

Levitä lehtitaikinalevyille haluamat täytteet. Itsellä ketsuppia, kinkkkua tai jauhelihaa, paprikaa, oreganoa ja juustoraastetta.



Kieritä levyt. Minulla oli kiire tehdä, joten tämä oli tällainen oikaistu versio. Jos haluat oikein nättejä niin kaulitse taikina litteäksi, jolloin saat enemmän kierroksia.



Niinhän näissä sitten kävi, että aukesivat uunissa. Mutta maku oli loistava.



Näiden lisäksi oli pientä naposteltavaa sekä Glögikakku. Kakusta en valitettavasti muistanut ottaa kuvaa, kun vieraat istuivat jo pöydässä :) Mutta maku oli loistava. Suosittelen vaikka jouluiseksi jälkiruoaksi.

Glögikakku:

Ohje on muokattu monista eri versioista omaan makuun sopivaksi. Täytettä kannattaa maistaa ja lisäillä sokereita tarvittaessa.

POHJA:100 g
7 digestivekeksiä
7 piparkakkua
2 rkl sokeria
50 g sulatettua voita (n. 1/2 dl)

TÄYTE:
2½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 dl kermaa
200 g vaniljatuorejuustoa (tai maustamatonta ja lisää itse vähän enemmän vaniljasokeria)
3 tl vaniljasokeria
2 rkl vettä
3 liivatelehteä

KIILLE:
1 dl glögitiivistettä (Olvi valmistaa hyvää tiivisteglögiä)
2 liivatelehteä


Ja taas on kiirus töihin. Kivaa sunnuntaita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti