torstai 3. marraskuuta 2011

Muhkea ja mehevä mansikka-omenakääretorttu

Pirkka-lehdessä oli kivan näköinen ohje kääretortusta. Niinpä sitten tein elämäni ensimmäisen kääretortun ja olen täällä kotona itsekseni hihitellyt ja naureskellut. Pohja kohosi loistavasti (jännitin sitä nenä kiinni uuniluukussa). Kermavaahtohässäkkätäytettä tuli vähän liikaa ja se pursusi pitkin keittiötä.
Mutta ei se näkö vaan se maku :D Ihan järjettömän hyvää tästä tuli ja omena teki siihen kivan pikkulisän.

(Tällaisessa rasiassa tiiviiseen laitettuja mansikoita on painoa n. 300g, ohjeessa 250g)




Pohja
4 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte
250 g mansikoita (pakaste)
1 (200 g) omena
1 dl Pirkka vispikermaa
1 prk (250 g) Pirkka mietoa maitorahkaa
1/2 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Yhdistä jauhoseos siivilän läpi vaahtoon ja sekoita varovasti tasaiseksi. Levitä taikina uunipannulle leivinpaperin päälle. Paista 225-asteessa 6 - 8 minuuttia.

Ripottele leivinpaperille sokeria ja kumoa kypsä torttulevy paperille. Irrota paistopaperi.

Soseuta kohmeiset mansikat ja levitä sose lämpimälle torttulevylle. (Kylmä sose jäähdyttää torttulevyn nopeasti, joten torttulevyä ei tarvitse erikseen jäähdyttää ennen rahkatäytteen lisäämistä.)

Kuori ja raasta omena. Puserra raasteesta hieman ylimääräistä nestettä pois. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää vaahtoon rahka ja omenaraaste ja sokerit. Levitä täyte tortulle ja kääri rullalle. Kääri torttu leivinpaperiin ja säilytä viileässä tarjoiluhetkeen asti.

ps. mulla ois lisääkin kuvia ja juttuja teille, mutta seuraavaksi uimahallille ja jatkan taas kunhan kerkeän!
Kivaa torstai-iltaa ja valmistautumista pyhän viettoon.

4 kommenttia:

  1. Tein kans elämäni ekan unelmatortun pari viikkoa sit ja hyvin kohos ja maistu=)
    Vauvan maha ku ei tykkää kaikesta makeesta, onneks tästä!
    Sun kääretorttu näyttää kans hyvältä, pitääki kokeilla vaihtelun vuoks..
    -Ansku-

    VastaaPoista
  2. Ansku: Tää oli ihan älyttömän hyvän makuinen, suosittelen ehdottomasti! Kannattaa pyhäksi tehdä ;)

    VastaaPoista
  3. Kiitos hyvästä ohjeesta. Oon aina tehnyt vain unelmaa, tämän tortun jälkeen voin sanoa, että aivan huippuhyvää;) Maistui koko poppoolle. T:Hande

    VastaaPoista
  4. Hantta: Tää on paras mahdollinen ohje :) Mun piti vähän vaan maistaa ja laittaa loput pakkaseen, mutta on mennytkin vaan omiin suihin tässä pyhän kunniaksi :) Tätä täytyy tehdä uudestaankin ja tästä vois tehdä vaikka sarlotta-kakun! Ois muuten hieno ja herkullinen.

    VastaaPoista