sunnuntai 2. lokakuuta 2011

Virkattu matto

Viikonloppu on mennyt kivasti kotona puuhaillessa. Käytiin me eilen kaupungillakin pyörimässä ja tänään kyläiltiin sukulaisissa. Paljon on kerennyt tekemään kaikkea, kun matkat on lyhyitä. Siitä kyllä tykkään täällä uudessa kotikaupungissa. Eka viikkokin on mennyt kuin siivillä. Tässäpä vähän satoa syksyn ensimmäisistä käsitöistä. Etsin pitkään netistä ohjetta kunnon matolle, mutten löytänyt. Siispä väkersin vain omasta päästäni oheisen maton makkariin. Tämä oli testiversio (ihan hyvä sellainen), joten taidan tehdä toisen samanlaisen toiselle puolelle sänkyä. Yhteen mattoon meni about 1 kg matonkuteita ja halkaisijaltaan tämä on n. 70 cm.Tänään haettiin uusi "lattia" parvekkeelle ja kohta pääsen teille esittelemään kauniita maisemia, joita ihailemme joka päivä kotimme ikkunoista. Tälläkin hetkellä aurinko laskee niin kauniisti pilviverhon lomassa. Skönt!

8 kommenttia:

 1. Aivan mahtava toi matto..Tee niitä lisää..lisää.. kohta on jokapuolella;)
  -Hande-

  VastaaPoista
 2. miten sait noin tasasen? Oliko sulla ohje? Mun yritelmät kupruilee. Oonkin tehny vaan koreja, ne onnistuu paremmin ja on muuten hienoja, suosittelen!! :) Helli

  VastaaPoista
 3. Ota mukaan viikonloppuna ja näytä kuinka noita tehdään :)
  Ja Helli, näytät mulle sen kori jutun ku haluaisin ison korin lehtikoriksi :)

  Ihana matto!!! :)
  -Lille

  VastaaPoista
 4. Lille: ehkä en koko mattoa roudaa junassa mukaan, mutta otan vähän matonkuteita ja virkkuukoukun niin voidaan illalla harjoitella :)

  VastaaPoista
 5. Apua miten ihanan maton olet tehnyt!! Onko se tehty jostain paksummasta matonkuteesta vai ohuemmasta? Millä koukulla olet sen tehnyt? Onko ohje salainen? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Oikeastaan tuo taitaa olla trikookudetta eli on paksumpaa kuin matonkude. Enemmän ontelokuteen tyyppistä. Nätimpää :) Tarkkaa ohjetta matolle ei ole, mutta tein vain pylvästä koko ajan ja ehkä 10 puikolla. Siitä on sen verran aikaa, etten valitettavasti muista. Kannattaa vaan koittaa eri vahvuuksia ja eri puikkoja.

   Poista
 6. Pakko vielä tiedustella kun oma tuotoksen alku ei näytä yhtään tuolta, että muistatko yhtään miten sait nuo "kerrokset" näkymään? :) Oletko virkannut silmukan takareunaan vai?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritin muistella miten olen tuon tehnyt, kun melkeen tuurilla onnistui noin hyvin :) Tein vain pylväitä jokaiseen silmukkaan ja välillä kaksi pylvästä yhteen silmukkaan. Eli ympyrää/kierros kerrallaan etenin. Aina katsoin jos oli tarvetta tehdä pari pylvästä samaan "reikään",mutta taisi mennä matto yksi pylväs yhteen silmukkaan. En valitettavasti osaa selittaa tarkemmin, kun en tässä lajissa ole ekspertti :)

   Poista