sunnuntai 9. lokakuuta 2011

Tyrnikiisseli ja kirppislöydöt

Olen tietoisesti kiertänyt kirpputorit kaukaa. Ihan siitä syystä, että muuton yhteydessä huomasin miten paljon meillä on tavaraa. Noh pitihän se käydä perinteisellä lauantaikirppiksellä Adam & Evassa. Ja löytyihän sieltä ostettavaa.

Näitä Riihimäen lasin jälkiruokakulhoja on meillä jo entuudestaan. Edullisen hinnan vuoksi oli pakko napata muutama lisää. Ajattomia ja simppeleitä.


"Svärfar" oli tänään meillä syömässä. Kaalilaatikon jälkeen nautimme uskomattoman herkullista tyrnikiisseliä. Suosimme lähi- ja kausiruokaa ja tämä oli kyllä sitä parhaimmillaan.



Näin teet makean maukasta tyrnikiisseliä.

4-6 annosta:
1,5 dl tyrnitäysmehua
8,5 dl vettä
4,5 rkl perunajauhoa
1,5 dl sokeria

Kaada kaikki aineet kattilaan (vesi kylmänä). Sekoita puuhaarukalla tai vispilällä, kunnes kiisseli on selvästi sakeutunut ja sen pinnalla poksahtaa ensimmäinen pikkukupla.

Jäähdytä ja nauti kermavaahdon kera.

Mukavaa tulevaa viikkoa kaikille!

2 kommenttia:

  1. minkäs niminen sarja on tuo riihimäkeläinen? :) itsellä on samanlaisia enkä ole löytänyt sarjan nimeä..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt en valitettavasti muista tuon sarjan nimeä. Täytyy yrittää joskus googlaten löytää tai jos äitini vaikka muistaisi. On ainakin aika sarjatuotantoa, koska näitä löytyy hyvin halvalla useasti kirpparilta. Mutta kaunis se on silti :)

      Poista