tiistai 4. lokakuuta 2011

Pikkukaupungin mukavuutta, metropolin ihanuutta

Täällä sitä nyt ollaan elelty Vaasassa vajaat pari viikkoa ja aika on mennyt niin äkkiä. Monet ihmettelivät isoa muutostamme muuttaa Suomen metropoliitista pikkukaupunkiin. Kuulin kommentteja, että onko siellä mitään? No onhan täällä vaikka mitä ja yleistäähän tuota ei voi. Jokainen haluaa ympärilleen niin eri asioita.

Yksi päivä lähdimme pyörimään kotimme lähelle kameroiden kanssa ja tässä kuvasatoa :)

Vaasa koostuu ihanista palokaduista. Eli talojen välissä menee pieniä söpöjä katuja. Täällä on ihanaa se, että vanhat puutalot, ulkorakennukset, navetat ja armeijan kasarmialue on säilytetty sellaisinaan ja kunnostettu. Sitä arvostan suuresti. Lisäksi Vaasassa on hurjasti puistoteitä, kuten tämä Vaasan puistikko:


Näitä puistokatuja tallustelen lyhyen matkan torille. Pienehkössä keskustassa on kaikkea mitä tarvitsen. Löysin juuri unelmien lankakaupan, jossa varmasti tulen ramppaamaan jatkuvasti. Kauppahallin lihat ovat kotimatkan varrella ja mikä onkaan parempaa kuin tuore ja läheltä tuotettu liha. Nämä ovat niitä pikkukaupungin ihanuuksia, jonka vuoksi tänne halusin.Ja entäs Vaasan kirkko. Upean ja valtavan kirkon kruunaa niin kaunis kirkkopuistikko. Siellä kelpaa istuskella auringossa ja turista mummojen kanssa.
Niin. Tässä muutama kuva kaupungistamme. Tykkään kovasti ja oikeastaan en osaa sanoa, kaipaanko mitään Helsingin metropolista. En ainakaan kiirettä, ihmispaljoutta ja rauhattomuutta. Täällä on ajatuksillekin tilaa :)

Että tervetuloa vain kaikki tutustumaan tähän ihanaan rannikkokaupunkiin!:)

4 kommenttia:

 1. niin osuvasti sanottu: "täällä on tilaa ajatuksille". se on niin totta..! pienistä kaupungeista tykkään minäkin juuri tuon takia. niissä on tilaa hengittää. elämän rytmi on niin erilainen kuin suurkaupungissa, siellä juoksee ja sykkii paikasta toiseen vaikka ei olisi edes kiire :) vaikka on suurkaupungeissakin omat hyvät puolensa, riippuu mitä elämältä haluaa :) että ymmärrän hyvin ihastumisesi vaasaan, kerkesit kuitenkin niin kauan asua hesassa :) ihanaa rauhaisaa syksyä sinne teille!

  VastaaPoista
 2. Kiitos Elina :) Samoin teille sinne ihanaa syksynjatkoa! Tänään ollut sateinen päivä ja sen kunniaksi olen vetänyt sellaiset urheilut, että nyt on "kanttuvei"-olo :) Eli sohvalla lepäämään loppupäiväksi!

  VastaaPoista
 3. Yleensä kommentti "onko helsingin ulkopuolella mitään" on niiden kommentti ketkä ei ole kehä kolmosen ulkopuolella koskaan käyneetkään... Älytöntä suppeakatseisuutta...

  VastaaPoista
 4. Anonyymi: Totta. Toisaalta ymmärrän myös "näiden" ihmisten kommentin. Jokainen meistä haluaa niin erilaisia juttuja. Jos he ovat aina vain olleet kehä3:n sisäpuolella niin eivät ymmärrä mitä kaikkea ihanaa sen ulkopuolella on, miten paljon rikkaampaa elämä :)

  VastaaPoista