maanantai 26. syyskuuta 2011

Peltileipä

Kiva iltapala, välipala, tarjottava.. Maukas leipä, johon voi oman mieltymyksen mukaan lisätä vaikka oliiveja ja erilaisia siemeniä.




Peltileipä:

Taikina:
8 dl sämpyläjauhoja
2 dl kaurahiutaleita (tms.)
1 dl vehnäjauhoja
ainakin 2 tl suolaa (ja voi laittaa kyllä reilumminkin)
1 tl sokeria
1 pussi kuivahiivaa
5 dl lämmintä vettä (n. 42 asteista)
1/2 dl ruokaöljyä

Pinnalle:
siemeniä (auringonkukan-tai kurpitsansiemeniä)
vettä

Sekoita jauhot, kaurahiutaleet, hiiva, suola ja sokeri isossa kulhossa.
Lisää kuivien aineiden sekaan vesi ja sekoita. Lisää lopuksi öljy ja sekoita taikina tasaiseksi.
Taikinan kuuluu jäädä hieman löysäksi.

Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle.
Taputtele tasaiseksi jauhojen avulla. Kohota 30-40 minuuttia liinan alla.

Leikkaa taikina neliöiksi ja kostuta pinta vedellä. Ripottele leivän pinnalle siemeniä.
Paista 225 asteessa noin 15-20 minuuttia kunnes leipä on saanut sopivasti väriä pintaansta.

Nauti runsaan voin kera!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti