torstai 21. heinäkuuta 2011

Sitruunapullat

Halusin koittaa ensimmäistä kertaa sitruunapullien tekoa. Taikina oli helppo tehdä. Kotoa löytyi vain oheisia vuokia, niin ei nyt ihan "oikean" näköisiä tullut. Täytyisi ostaa sellaisia korkeita vuokia tai silikonivuokapohja. En myöskään tiennyt paljonko taikina kohoaa, joten tästä annoksesta olisi tullut varmasti tuplamäärä näitä pieniä pullia. Nautinto oli makuhermoja kutkuttava. Suosittelen koittamaan :)



Sitruunapulla (22 pientä vuokaa)

250 g voita tai margariinia
3,5 dl sokeria
4 munaa
2 tl leivinjauhoa
2 tl vanilliinisokeria
sitruunan raastettu kuori ja sitruunamehua 1 1/2-2 rkl
4 dl vehnäjauhoja

Vatkaa rasva ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää puolet munista, sitruunamehu + kuori sekä puolet keskenään sekoitetuista kuivista aineista ja vatkaa seos tasaiseksi. Lisää loput munat + kuivat aineet ja vatkaa taikina taas tasaiseksi. Jaa taikina voideltuihin ja korppujauhotettuihin vuokiin.

Paista 175 asteessa n. 25 minuutin ajan.
Tarkista pullien kypsyys tikulla. Hetken jäähtymisen jälkeen kumoa sitruunapullat ritilälle tai sokeroidulle lautaselle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti