perjantai 15. heinäkuuta 2011

Ontelokudetyynyt

Nämä ihastuttavat sisustustyynyt on tehty kierrätyspuuvillasta valmistetusta ohutputkikuteesta. Kyseessä Lilli ontelokude, jota löytyy tilattuna netin kautta Lankatavaratalosta, Kauhavan Kangas-Aitasta.Vyyhdit myydään 1 kg:n koossa ja yhdestä saa noin 40x40 tyynyn. Käytin kutomisessa 8 koon puikkoja.

Suosittelen koittamaan. Aika kova homma oli kutoa, koska tuo on aika "raskasta" lankaa, mutta lopputulos oli vaivan arvoinen. Nämähän maksaa sisustusliikkeissä maltaita. Seuraava haaveeni on tehdä iso lattiatyyny :)

4 kommenttia:

 1. Tosi kiva malli. Ontelokuteesta olen tehnyt vain koreja, mutta nämä tyynyt näyttävät hienolle. Onko kauhavan kangasaitan sivuille ohje näihnkin?

  VastaaPoista
 2. KahviKaneli: Kudoin tyynyt 8 puikolla ja pelkkää oikeeta vain (en osaa muuta;)). Katsoin vain silmukoiden määrän silmämääräisesti riittävältä. Tein siis yhden "pitkän pötkön", jonka taitoin kaksinkerroin ja reunoista kiinni ja tyyny sisälle. Helppo oli!

  Itse kastelin vyyhdit kevyesti ja kuivuivat saunanlauteilla pari päivää. Kannattaa ne kastella niin tulee paljon pehmeämpiä. Tyynyt on alussa pikkaisen jäykät ja kovat, mutta hetken päästä käytössä jo pehmenee. Nyt ovat kovinkin mukavat :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos inspiroivasta postauksestasi, joka näin parinkin vuoden jälkeen jaksaa yhä innostaa aloittelevia kotikutojia ontelokudetyynyjen pariin! :)
  Täytyi ihan hehkuttaa omassakin blogissa ideaasi.
  http://eklektinen.blogspot.fi/2013/09/kotikutoista.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi :) Olitpa tehnyt hienot tyynyt, ihan meinaa itseäkin innostaa taas virkkausjutut. Taidan lukea blogisi läpi kunhan kerkiän :)

   Poista