tiistai 14. kesäkuuta 2011

Kipparin kasvis-kinkkukeitto

Tässä kaikille kausiruokaa parhaimmillaan. Varhaisperunaa- ja sipulia, tuoreita yrttejä, njam. Meidän yrtit kasvaa vinhaa vauhtia parvekkeella ja ensimmäiset sadot tomaateistakin olemme jo nauttineet.

Kesä tuli ja samalla tietenkin kiireet. Miten sitä onkin kesällä niin paljon enemmän tekemistä. Päivät vain menee hujauksella. Tämän viikon vietän ansaittua kesälomaa ja toivotankin kaikille erittäin mukavaa ja ruokaisaa keskikesän juhlaa! Nautitaan siitä täysin vatsoin :)




Ainekset (4-5 annosta)

6 (n. 250g) varhaisperunoita
3 (n. 150g) porkkanaa
1 pieni (n. 300g) kukkakaali
7 dl vettä
1/2 tl suolaa
1/2 pkt (400g) saunapalvikinkkua
2 varhaissipulia varsineen
n. 2 dl herneitä
1 tlk (2 1/2 dl) Valio Kippari maustettua ruokakermaa

Pese perunat kuorettomiksi ja paloittele ne. Kuori ja viipaloi porkkanat. Paloittele kukkakaali kukinnoiksi. Keitä kasviksia noin 8 minuuttia suolalla maustetussa vedessä.

Paloittele kinkku ja hienonna sipulit. Lisää ne ja herneet keittoon.

Anna keiton kiehua vielä hetki niin, että kasvikset ovat rapean kypsiä. Lisää lopuksi ruokakerma. Kuumanna, mutta älä keitä enää.

Vinkki: Käytin keitinvedessä kasvisliemikuution ja paistoin kinkkua hieman pannulla. Tämän lisäksi laitoimme keittoon tuoreita yrttejä mm. persiljaa ja ruohosipulia.
Voit tehdä keiton myös kasvisversiona.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti