maanantai 6. kesäkuuta 2011

Chili-porkkanakeitto



Aineosat: (4 annosta)
1 punainen chilipaprika (tulee tosi tulista, joten puolikas riittää)
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
600 g porkkanaa
1 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
3 tomaattia
3 rkl tomaattisosetta
8 dl vettä
150 g ranskankermaa

1. Poista chilistä kanta ja siemenet ja leikkaa paloiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita hetki kattilan öljyssä miedolla lämmöllä. Kuori ja paloittele porkkanat. Lisää kattilaan. Kääntele tovi. Lisää chilit. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Halkaise tomaatit, poista kannat ja paloittele. Lisää kattilaan tomaatit, tomaattisose ja vesi. Anna kiehua miedolla lämmöllä, kunnes porkkanat ovat kypsiä.

3. Lisää keittoon ranskankerma ja soseuta tasaiseksi. Kuumenna sakea keitto höyryäväksi.

3 kommenttia:

  1. Mielestäni taas siinä tulisi olla se koko chilipaprika :) Mutta pienehkö sellainen.

    VastaaPoista
  2. nams, tätä pitää kokeilla! :) Helinä

    VastaaPoista
  3. Jep, hyvää on, mutta ei ihan kokonaista chiliä :)

    VastaaPoista