sunnuntai 15. toukokuuta 2011

Kuituinen appelsiiniriisi

Tänään on suuri päivä ja sen kunniaksi teimme herkullista jälkiruokaa. Pääruoka syötiin vieraiden kera ja nyt on ilta aloitettu jännittämällä Liverpoolin peliä. Mutta tärkein on vielä edessä. Tämä herkku Leijonien kunniaksi :)



6 annosta
1,5 dl täysjyväriisiä
4 dl vettä
0,5 tl suolaa
2 appelsiinia
1 sitruunan raastettu kuori
2 rkl sitruunamehua
1 dl kuohukermaa
1 prk (250 g) vaniljarahkaa
4 rkl sokeria

Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan Lisää vettä tarvittaessa. Anna riisin jäähtyä.

Kuori ja leikkaa appelsiinit kalvottomiksi lohkoiksi. Paloittele pieniksi paloiksi ja mausta appelsiinit sitruunan kuorella ja mehulla.

Vaahdota kerma. Lisää joukkoon rahka ja sokeri. Sekoita joukkoon riisi ja appelsiinit mehuineen. Sekoita ainekset tasaiseksi.

Tarjoa kylmänä jälkiruokana tai välipalana.

2 kommenttia:

  1. Tein tätä joku päivä kotona... ja voi Nams ku oli hyvää :)))

    Tää on kyllä kiva blogi ku en keksi mitä tekisin tai haluun jotain eriä niin, tänne... ;) Ja aina joku kiva uus ruoka meille.
    Tänäänkin ajattelint tehdä jonkun näistä sun ruuista kun olemme kaksin ;)
    -Lille

    VastaaPoista
  2. Tää on niin älyttömän hyvää. Varasin nytkin viikonlopulle aineet valmiiksi. Ja melkeen laihdutusherkkua, kun sen verran kevyttä on :)

    VastaaPoista