keskiviikko 11. toukokuuta 2011

Kinkkupasta



Tämän kinkkupastaohjeen bongasin viimeisimmästä Yhteishyvästä. Nopea ja helppo tehdä ja makukin oli arkeen sopivan hyvä. Pastaa ei ehkä tarvitse tuota koko määrää, jos ei ole kova nälkä. Lisäilin mausteita vähän enemmän mitä ohje määritteli.

4 annosta:
500 g (täysjyvä)pastaa
4 - 5 l vettä
1 tl suolaa
Kastike
1 rkl öljyä
1 pussi (200 g) pakastesipulia tai purjoa
1 pussi (300 g) kinkkusuikaleita
1 omena
1 prk (2,5 dl) maustettua ruokakermaa (esim. kolmen juuston)
ripaus mustapippuria
paprikamaustetta
suolaa
oreganoa
2 rkl silputtua tuoreyrttiä (esim. basilikaa)

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valmista kastike. Kuumenna öljy pannussa. Lisää jäiset sipulit ja kuullota niitä melko kovalla lämmöllä muutaman minuutin ajan. Lisää kinkkusuikaleet ja kuorittu ja paloiteltu omena. Paista hetki.

Lisää kerma. Keitä kastiketta kokoon muutama minuutti ilman kantta. Mausta pippurilla ja tuoreyrtillä.

Sekoita kastike pastan joukkoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti