lauantai 7. toukokuuta 2011

Appelsiini-jugurttipannacotta



Ainekset (4 annosta)
2 liivatelehteä
1 appelsiini
(2 tl appelsiininkuorta raastettuna 1 dl mehua)
1 tlk (2 dl) Pirkka vispikerma 2 dl vähälaktoosinen
1/2 dl sokeria
2 dl Pirkka turkkilainen jogurtti 1 kg
2 tl vanilliinisokeria
Lisäksi
2 appelsiinia
1 verigreippi
2 rkl sokeria
Pirkka kardemumma rouhittu 8 g

1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Raasta yhden hyvinpestyn yhden appelsiinin kuori ja purista siitä mehu.

2. Leikkaa loput sitrukset kalvottomiksi ja paloittele. Mausta sokerilla ja ripauksella kardemummaa. Jaa sitrussalaatti neljään lasiin.

3. Kiehauta kattilassa kerma, sokeri ja appelsiininmehu. Ota kattila liedeltä ja lisää puristetut liivatelehdet. Sekoita tasaiseksi ja lisää jogurtti, appelsiininkuori ja vanilliinisokeri.

4. Kaada kermaseos sitruksien päälle annoslaseihin. Hyydytä pannacottaa jääkaapissa noin 2 tuntia. Koristele halutessasi sitruunamelissan lehdillä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti