lauantai 30. huhtikuuta 2011

Sitruunainen kanapasta

Näin Vapun kunniaksi teimme loistavaa kanapastaa. Jos eilinen limettipiiras oli lähes parasta mitä olen tehnyt, niin tämä oli vielä parempaa. Niin herkullista, etten voi sanoiksi kuvailla. Kuin olisi ollut Michelin tähden ravintolassa, tai vieläkin parempaa. No ehkä olen hehkuttanut jo tarpeeksi. Suosittelen koittamaan.



Pollo Limonello (4 hengelle)

3 broilerin rintafileetä
50 g voita ja/tai loraus öljyä
1 pieni sipuli pilkottuna
ripaus cayennepippuria
2 dl kuohukerma (mieluiten luomua)
1 rkl kanafondia
1/2 rkl kurkumaa
3-4 murskattua valkosipulinkynttä
1-2 tl raastettua inkivääriä
2 rkl sitruunan mehua
2 rkl hunajaa
2 dl maustamatonta jogurttia (mieluiten turkkilaista, toim. huom.)
suolaa
noin 200 g spagettia
parmesania tai pecorinoa
tuoreita yrttejä

Suikaloi broilerifileet ja ruskista ne rasvassa pannulla. Lisää pilkottu sipuli ja cayennepippuri, kuullota.
Sekoita joukkoon kerma ja kanafondi. Anna kastikkeen kypsyä hetki. (tässä välissä voit laittaa spagettiveden kiehumaan)
Lisää kurkuma, valkosipuli, inkivääri, sitruunan mehu ja hunaja. Jatka kypsennystä hiljaisella tulella.
Lisää lopuksi jogurtti ja suolaa maun mukaan.
Sekoita kastike hyvin valutetun pastan joukkoon. Tarjoa ruoka syviltä lautasilta ja ripottele päälle raastettua juustoa.
Koristele annokset lehtipersiljalla tai muilla tuoreilla yrteillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti