keskiviikko 13. huhtikuuta 2011

Porkkanajuustokeitto

Kevyet herkut jatkuu..tämä oli kivan makuista :)


4 annosta
Valmistusaika: 20 minuuttia

5 porkkanaa
1 sipuli
1/2 rkl öljyä
1/2 rkl tuoretta
inkivääriä
1 l vettä
1 kasvisliemikuutiota
100 g halloumijuustoa
60 g siemen-pähkinäseosta

Kuori ja paloittele porkkanat ja sipuli. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota kasviksia siinä 3–5 minuuttia. Raasta inkivääri joukkoon. Lisää vesi ja liemikuutio. Keitä kunnes kasvikset pehmenevät. Pilko juusto, lisää se keittoon ja anna lämmetä hetki. Soseuta keitto sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Ripottele siemen-pähkinäseosta annosten pinnalle.

Vinkki: tällä määrällä nestettä keitosta tulee todella litkua. Otin nesteestä n. 5 dl pois ennen kuin soseutin keiton ja tuli herkullista. Lisäsin myös suolaa, muskottia ja mustapippuria.

ps. noin 236 KCAL/annos

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti