lauantai 2. huhtikuuta 2011

Pestoinen pastasalaatti

Jälleen yksi uusi suosikki ruokalistaan. Tämä salaatti on hyvin ruokainen eikä kaipaa kun tuoretta leipää kaveriksi. Makoisaa..n. 6 annosta:

Aineosat:
250 g pastaa (fusilli tricolore)
1 rs (250 g) kirsikkatomaatteja
1 ruukku tuoretta basilikaa
125 g cashew-pähkinöitä
1 prk (190 g) vihreää pestoa
250 g mozzarellaa
1 punainen paprika
1 ruukku jääsalaattia
mustapippuria myllystä
1 mieto sipuli / salaattisipuli
aurinkokuivattuja tomaatteja

Laita pastavesi kiehumaan ja keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan al dente. Pastan kiehuessa voit valmistella muut salaatin aineet. Revi jääsalaatti salaattikulhon pohjalle, puolita kirsikkatomaatit ja pilko paprika salaatin päälle. Kuutioi mozzarella ja sekoita varovasti nostellen muihin aineksiin. Hienonna sipuli ja lisää joukkoon myös tässä vaiheessa, jos laitat sitä salaattiin. Pilko aurinkokuivatut tomaatit pienemmiksi paloiksi. Paahda halutessasi cashew’t tai osta valmiiksi paahdettuja.

Kun pasta on kiehunut, kaada vesi pois ja huuhtele pastat kattilassa muutamaan kertaan kylmällä vedellä, jotta pastat jäähtyvät. Sekoita pesto pastan kanssa kattilassa ja sekoita sen jälkeen salaattikulhoon muiden ainesten joukkoon. Lisää vielä salaattiin basilika kokonaisina lehtinä (jätä muutama lehti koristeluun) sekä cashew-pähkinät. Sekoita varovaisesti ja koristele basilikan-lehdillä. Rouhi salaattiannoksen päälle vielä mustapippuria.

ps. jätimme itse sipulin ja aurinkokuivatut tomaatit pois ja loistavaa tuli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti