lauantai 9. huhtikuuta 2011

Parsarisotto

Tässä se nyt on. Viikonlopun kasvisruoka. Erilaista, mutta kivan makuista. Sunnuntaina onkin sitten urheilupäivä ja sen kruunaamme tomaattimozzarellapitsalla, jonka ohje löytyy aikaisemmista postauksista.
Alempana ohje tähän herkulliseen parsarisottoon. Ja nämä parsat haettiin varta vasten kauppahallista jotta herkusta tulisi tuoretta ja hyvää.




Ainekset:
500 g tuoretta parsaa
1 l vettä
1 tl suolaa
1 Pirkka kasvisliemikuutio
2 (noin 60 g)salottisipulia
2 rkl voita
3 dl Pirkka risottoriisiä
2 dl puolikuivaa valkoviiniä
2 dl (50 g)parmesaania raastettuna
mustapippurirouhetta
ruohosipulia

1. Huuhtele parsat. Leikkaa parsojen tyvestä noin 2 cm pois. Kiehauta vesi esimerkiksi paistokasarissa, mausta suolalla ja upota parsat veteen. Keitä parsoja noin 6 minuuttia. Nosta parsat reikäkauhalla pois keitinvedestä. Murenna keitinveteen kasvisliemikuutio. Viipaloi parsat sentin paloiksi.

2. Kuori ja silppua sipulit. Sulata paksupohjaisessa kattilassa voi. Kuullota sipulit ja riisit. Lisää kattilaan kuumaa keitinlientä vähitellen. Keitä riisiä miedolla lämmöllä. Lisää uutta nestettä, kun edellinen neste on imeytynyt riisiin. Sekoita riisiä aluksi koko ajan ja kypsymisen loppuvaiheessa silloin tällöin. Kaada joukkoon valkoviini ja keitä riisi kypsäksi eli yhteensä noin 20 minuuttia.

3. Risoton pitää olla kermamaista, ei liian sakeaa. Lisää nestettä tarvittaessa. Maista riisien kypsyys. Sekoita lopuksi risoton joukkoon parmesaaniraastetta, mustapippurirouhetta ja parsapalat. Viimeistele risotto silputulla ruohosipulilla.

4. Tarjoa risotto heti höyryävän kuumana. Risoton pinnalle voi raastaa vielä parmesaania.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti