perjantai 29. huhtikuuta 2011

Limettijuustokakku

Tämä herkku/jälkiruoka on lähes parasta jota olen koskaan tehnyt. Tai no ainakin paras ikinä tekemäni juustokakku.
Helppoa ja nopea tehdä. Ihanan raikas maku ja ei liian makeakaan. Siis täydellinen (kuten miehenikin sanoi) :)



Ainekset:

200 Digestive -keksejä
100 g suolatonta voita sulatettuna
1-2 tl kanelia
500 g Mascarpone-tuorejuustoa
2 dl kookoskermaa
2 tl vaniljasokeria
1 1/2 dl tomusokeria
3 limen mehu ja raastettu kuori
2-3 liivatelehteä
koristeluun marjoja ja yhden limen raastettu kuori

1. Jauha Digestive -keksit esim. monitoimikoneessa. Lisää joukkoon sulatettu voi ja kaneli. Sekoita tasaiseksi. Painele keksiseos kelmulla vuoratun pitkänomaisen vuoan pohjalle.
2. Vatkaa Mascarpone, kookoskerma, vaniljasokeri ja tomusokeri tasaiseksi puuhaarukalla. Kuumenna limemehua hieman ja sulata siihen kylmässä vedessä liotetut ja puristetut liivatelehdet. Sekoita limemehu-liivateseos ja limen raastettu kuori juustoseoksen joukkoon. Kaada täyte keksipohjan päälle ja tasoita pinta.
3. Peitä vuoka kelmulla ja anna leivonnaisen tekeytyä jääkaapissa vähintään 3–4 tuntia tai yön yli. Irrota torttuvuoasta ja leikkaa suorakaiteen muotoisiksi leivoksiksi.
4. Koristele raastetulla limen kuorella ja marjoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti