maanantai 7. helmikuuta 2011

Maa-artisokkakeitto



Koitin elämäni ensimmäisen kerran maa-artisokkakeittoa. Hieman oli hakusessa keiton tekeminen, mutta lopputulos oli hyvä. Maku oli erinomainen. Ihana.

Tässä itse tekemäni ohje n. 2-4 annosta:

4-5 maa-artisokkaa (250-300 g)
1 sipuli
1 jauhoinen peruna
2 rkl voita tai rypsiöljyä
4 dl kasvislientä (keitin erikseen 4 dl vettää johon lisäsin 1 kasvisliemipalan)
2 dl kuohu- tai ruokakermaa
ripaus suolaa
valkopippuria
ripaus muskottipähkinää

Kuori maa-artisokat ja peruna, pilko ne pieneksi. Kuori myös sipuli.

Kuumenna rasva kattilassa ja kuullota siinä maa-artisokka, peruna ja sipuli n.5 minuuttia. Lisää liemi ja mausteet. Kypsennä, kunnes vihannekset ovat pehmenneet, eli noin 10-15 minuuttia.

Soseuta keitto ja tarkista maku. Lisää kerma ja lämmitä kiehumispisteeseen.


Tässä vielä kuva maa-artisokasta, niin tietää mitä hyllystä etsiä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti