tiistai 1. helmikuuta 2011

Kaalilaatikko

Teimme muutama päivä sitten erittäin herkullista kaalilaatikkoa. Tässä on ohje, jota suosittelen koittamaan. Ruoan valmistuttua hyökkäsin sen kimppuun nälissäni ja valitettavasti kuva jäi siinä hätäkässä ottamatta :)

4 annosta

Raaka-aineet
1 kgkeräkaalia
1 dl puuroriisiä
5 dl lihalientä
1-2 sopulia
400 g jauhelihaa
1 tl mustapippuria
2 tl meiramia
1 tl basilikaa
3 rkl siirappia
1 tl suola

Leikka kaali suikaleiksi ja hienonna sipuli.
Pane riisisuurimot kiehumaan lihaliemeen suurehkoon paksupohjaiseen kattilaan. Lisää joukkoon hienonnettu kaali ja sipuli.
Hauduta hiljalleen ja sekoita välillä, kunnes kaali on pehmeää ja lihaliemi imeytynyt riisiin (n. 15 min).
Sekoita joukkoon paistettu jauheliha pieninä nokareina ja anna hautua vielä hetki.
Mausta seos. LIsää suolaa tarvittaessa.
Kaada seos voideltuun uunivuokaan.
Kypsennä 175-asteisessa uunissa runsas tunti.

4 kommenttia:

  1. Hei kiva tämä blogi! Jos sais täältä vinkkejä. Tällä hetkellä en kyllä yhtään jaksa ruuanlaitosta innostua, mut eilen just Miikalle totesin, että pitäskö alkaa harrastaa ruuanlaittoa. :) Jos se alkaiskin tuntumaan kivalta, kun oikeen paneutuis! T:Helinä

    VastaaPoista
  2. Meillä on jo kaks päivää syöty tällä ohjeella tehtyä kaalilaatikkoa! Miika totes, että kaalilaatikko on ihan aliarvostettua ruokaa! Se on herkullista! (lapset yökkii :)) T:H

    VastaaPoista
  3. Tulin hakee tätä ohjetta ja nauratti kirjotusvirhe, 1-2 sopulia! Melkosta kaalilaatikkoa :D T: sama H

    VastaaPoista
  4. Heh.. sain kyllä hyvät naurut tästä sopulista. En oo ite edes huomannut vaikka monesti oon ohjetta lueskellut. Täytys taas muuten tehdä kaalilaatikkoa. On se vaan hyvää :) Varmasti sopulikin on ihan hyvää ;)

    VastaaPoista