lauantai 5. helmikuuta 2011

Cashewbroileria mausteisessa kastikkeessa





Intialaisen keittön klassikko, jonka mausteisen viettelevä tuoksu riittää tuomaan veden kielelle.

Ainekset (neljälle)
600 g broilerin tai kalkkunan rintafileetä
6 sipulia
4 valkosipulinkynttä
20 g inkivääriä
6 rkl cashewpähkinöitä
3 rkl voisulaa
4 mausteneilikkaa
4 kanelitankoa
6 vihreää kardemummanpalkoa
4 tl currya
suolaa
2 rkl mantelilastuja

1. Leikkaa liha sopiviksi paloiksi. Kuori sipulit ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Kuori valkosipuli. Kuori inkivääri ja raasta huonoiksi. Jauha 4 rlk cashewpähkinöitä yleiskoneessa tai morttelissa.

2. Kuumenna voi pannussa ja paista siinä sipuleita koko ajan sekoittaen 10 minuuttia tai kunnes ne ovat tummanruskeita. Purista joukkoon valkosipulinkynnet, lisää inkivääri ja paista kevyesti. Lisää neilikka, kanelitangot ja kardemumma ja jatka paistamista hetki.

3. Lisää broileri- tai kalkkunapalat ja paista 2 minuuttia. Mausta currylla ja suolalla.

4. Sekoita vähitellen joukkoon jauhettu cashewpähkinä ja 2 1/2 dl kuumaa vettä. Anna kiehua kannen alla miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia tai kunnes liha on kypsää. Paahda loput cashewpähkinät ja mantelilastut kuivalla pannulla kullanruskeiksi ja ripottele ruoan pinnalle. Koristele halutessasi tuoreilla korianterinlehdillä.

2 kommenttia:

  1. Heippa :)
    Toi chashew (oli varmaan oikein kirjotettu) pähkinä ohje on mieletön. mulla on säkillinen pähkinöitä kaapissa ja on ihan pakko kokeilla tota jo ehkä huomenna.
    Muutenkin ajattelin että teen tästä näitä ruokia koko viikon :)

    kauppalistaa jo kirjottelen ;)

    Laita vaan lisää ohjeita... njams ;)
    -Lille

    VastaaPoista
  2. Heh, kiva että tästä on hyötyä. Koita ihmeessa reseptiä. Lopputulos oli hyvä, oikeen kunnolla intialainen. Sipulin määrä oli valtaisa (laitettiin 5 kpl), mutta ei sitä sitten kypsennyksen jälkeen huomannut eli laita vain reilusti.
    ja koita tota keittoa..hauskan makuista ;)

    VastaaPoista