sunnuntai 23. tammikuuta 2011

Pasta alla Carbonara



Carbonara kuuluu suuriin suosikkeihini. Olen testannut sitä monessa maailman kolkassa ja Carbonaran eri makuja on yhtä monta kuin on kokkejakin. Tämä ohje on erityisen loistava. Voisin jopa sanoa, että annos oli parasta Carbonaraa, jota olen eläissäni syönyt.

Ainekset:
400 g spagettia
400 g pekonia
2 dl kuohukermaa
2 kananmunaa
suolaa
mustapippuria
parmesanjuustoa

Keitä pasta suolavedessä ja siivilöi keitinvesi pois. Paista suikaloitu pekoni pannulla rapeaksi. Lisää pasta pekonin joukkoon. Sekoita kerma ja munat ja yhdistä spagetti-pekoniseoksen joukkoon. Sekoita ja mausta pienellä määrällä suolaa (riippuen pekonin suolaisuudesta). Nosta spagetti lautaselle ja rouhi päälle mustapippuria. Lopuksi lisää parmesanjuustoa.

Ravintolavinkki:

Trattoria Rivoletto Helsingissä tarjoaa lähes täydellistä Carbonaraa. Ravintola on italiaisittain maustettu, pieni ja näppärä. Palvelu pelaa hyvin, annokset ovat reiluja ja tunnelma kotoisan mukava. Suosittelen lämpimästi.
Ps. sinisistä laseista en tykkää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti