keskiviikko 26. tammikuuta 2011

Bellmanin pannu




Ainekset:
n. 6 keitettyä perunaa
1 iso sipuli
1 rkl öljyä
400 g lenkkiä (esim.HK-sininen)
2 dl kevytruokakermaa
mustapippuria
ruohosipulia

Kuutioi keitetyt potut ja makkara
Kuori ja hienonna sipuli -> kuullota öljyssä pannulla.
Lisää joukkoon makkarat ja potut ja kääntele kunnes saavat hieman väriä.
Lisää joukkoon kerma ja anna hautua kunnes kerma on lähes imeytynyt pottujen joukkoon.
Mausta mustapippurilla ja lisää pinnalle hienonnettua ruohosipulia.

Ps. yksi lempiruoistani. Simppeliä, mutta äärettömän herkullista ja hyvää.

2 kommenttia:

  1. Heips Tintti.

    Pasta Carbonara on yksi suosikkiruokani arjessa. Pitääpä kokeilla tuota sinun ohjettasi. Kiva ruokablogi sinulla. Alanpa seurailla niin saan ideoita ruoanlaittoon. Ruokaohjeita on kyllä kansiot täynnä mutta aika monesti sitä menee niillä samoilla viikosta toiseen. Rakastan itsekin ruokaa ja kokkailua, nyt ruuhkavuosielämässä slow foodista on osittain joutunut luopumaan. Aikaisemmin tuli nähtyä enemmän vaivaa ruoan eteen kattauksia myöten, erityisesti thaimaalainen ruoka on ollut lähellä sydäntä. Nyt viimeisin kirjahankinta tältä saralta on Sara La Fountainin Passion for Food ja siitä olemme kokeilleet kahta reseptiä ja molemmat olleet toimivia. Erit. amerikkalaiset pannukakut, jokseenkin täydellisiä.

    Kiva on lukea myös ravintolasuosituksia. Ei ole yhden kerran kun olemme Helsingissä etsiskelleet hyvää ruokapaikkaa ja aina päädytty johonkin tylsään ketjuravintolaan. Nykyään herkuttelu painottuu meillä juurikin siihen, että käymme ulkona syömässä ilman lapsia (siis Oulussa).


    -Outi O.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Outi :) Testasin tätä blogia, mutta ehkä jatkankin sen kirjoittamista. Monta ruokaa kuvien kera on valmiina, kunhan kerkeän ne tänne lisäämään. Jospa vaikka illalla ottaisin aikaa.

    Ruoanlaitto yhdessä on parasta puuhaa. Kiva koittaa uusia reseptejä ja testailla eri makuja. Olen tässä lähivuosina oppinut monta uutta juttua. Esim inkivääriä en koskaan aikaisemmin käyttänyt ja nyt sitä voisi laittaa joka paikkaan :)

    Yritän viikot elellä terveellisesti niin viikonloppuna saa sitten tehdä parempaa (=rasvaisempaa) ruokaa ja tottakai kattaus pitää olla kaunis :)

    Ravintolasuosituksia on tulossa myös lisää!

    Ihania talvipäiviä teille sinne!

    VastaaPoista