sunnuntai 31. lokakuuta 2010

Kaffepaussi
Tunnelmia kahvila Regattassa Töölössä:

Hienosteleva nuorehko naishenkilö tuli parin hyvinkasvatetun lapsensa kanssa kahvilaan sisään. Pitkän ja vaikean valinnan jälkeen päätyivät vadelmatrippiin ja korvapuustiin. Myyjän asetellessa syötävät tarjolle nainen kysyy: "käykö pankkikortti?"(miksi et kysynyt aikaisemmin). "Ei valitettavasi, mutta voit tulla maksamaan seuraavalla kerralla", sanoi avoimuudesta tunnetun Regattan myyjä. Hienoa. Ilmaiset sunnuntaipullat. Tähän nainen vielä: Voisinkin ottaa teetä tai kahvia. Joo ja ilmaiseksi. Tuo oli lähes jo röyhkeää. Olen lähes 110 % varma, että tämä nainen ei koskaan käy maksamassaan ostoksiaan. Rehellinen suomalainenko?

Ja toinen tapaus. Hieman jo harmaantuneet erittäin tyylikkäät rouvashenkilöt tulivat niin ikään sunnuntaikahville. Korvapuustit ja kahvi isolla maitovaralla. Hyvä hyvä, juuri näin. Tämän jälkeen rouvashenkilö kysyi, olisko myynnissä 4 siivua kinkkua koiralleen. Buahhah. Hauskaa.

Olipas riemastuttava kahvitauko. Omaa korvapuustia ja lämmintä kaakaota siemaillessani seurasin mielenkiinnolla ympärilläni olevia ihmisiä. Niin monenlaisia, monen tyylisiä. Ja mikä parasta tässä paikassa, kahvia voi nautiskella samassa pöydässä ventovieraan kanssa, sulassa sovussa. Ulkosalla on mahdollisuus kahvitella keinussa, merituulen heiluttamana. Makkaraa voi paistaa nuotion loimussa. Ihana paikka. Tunnelma on kaikkea muuta kuin Töölöläinen!

2 kommenttia:

  1. tuo on niin ihana kahvila!

    VastaaPoista
  2. Totta. Ihanan siitä tekee se hienosti toteutettu miljöö. Mikäs on mukavampaa kuin sunnuntaikävelyllä piipahtaa lämpimällä kaakaolla ja saada tuore korvapuusti :)

    VastaaPoista