perjantai 11. kesäkuuta 2010

Tunteita ja myrskyjä

Iloitsen elämän pienistä asioista kuten tekemästäni ihanasta kirpputorilöydöstä tai uudesta shampoo purkista. Näitä iloja jaan myös blogini lukijoille. Tietenkin elämässä on kuitenkin myös niitä alamäkiä ja huonompia päiviä ja hetkiä. Tunnelmaltaan tämä viikko on kieltämättä ollut hieman alavireinen. Työtilanne on lähes raastavan epätietoisuuden vallassa. Olemme saaneet myötäelää surussa niiden osalta, jotka ovat joutuneet yllättäen irtautumaan tutuista työkuvioista. Uskoisin, että suurimmalle osalle se on tullut yllätyksenä. Toisaalta jos tätäkin puolta ajattelee positiivisesti, niin lähes kaikki jotka ovat joutuneet lopettamaan työnsä ts. irtisanottu ovat saaneet uusia tuulia allensa ja elämä on tuonut mukanaan mahdollisuuden kulkea eteenpäin.

Saan kuitenkin olla tyytyväinen siihen, että vielä joka aamu voin raahautua tuttuun työpisteeseen ja tehdä työni kunnialla. Toivon, että sitä arvostetaan ja uudet mahdolliset työkuviot toisivat hyvää tullessaan. Niiden odottaminen on vaan tuskallisen hidas prosessi. Lasken päiviä siihen hetkeen, kun painan oveni takana kiinni ja pääsen ansaitulle kesälomalle. Eiköhän silloin saa tuuletettua ja levättyä kaikki pitkän talven ja työkiireiden puolesta raskaan kevän aihauttaman väsymyksen. Olen havainnut ympäristössäni myös muilla väsymystä ja uupumusta. Ehkä se on normaalia tässä vaiheessa. Toisaalta kaikilla on toiveikas olo lomia odotellessa, mutta ne päivät ovat sitä ennen vielä työntäyteisiä.

Onneksi kaiken tämän työpaineen keskellä on vapauttavana ja henkireikänä rakas uintiharrastukseni. Sain taas kokea onnistumisen riemua eilisiltana. Hyvän treenin kruunaa vielä parhaan ystäväni kanssa vilpitön ja mukava yhdessäolo. Miten harvassa onkaan kunnon luottamukselliset ja avoimet ystävyyssuhteet. Niistä tulee pitää kiinni kynsin ja hampain. Kovan urheilusuorituksen jälkeen saunanlauteilla mukavia jutellessa todella kaikki murheet unohtuu. Mieli on virkistynyt ja askel on kevyt. Näiden hetkien jälkeen on aina parempi taas jatkaa eteenpäin.

Odottakaamme innolla lomiamme, jolloin saamme viettää aikaa rakkaimpiemme kanssa. Ja antaa aikaa itselle, omalle levolle ja omille harrastuksille. Mielessäni siintää jo kesälaitumet, grillaushetket, uinti- ja veneilyretket, yhdessäolo oman rakkaani kanssa, pallojäätelöt ja lupiinimeret tienvarsilla..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti