maanantai 28. kesäkuuta 2010

Keskikesän juhlaa

Juhannus tuli tänäkin vuonna liian varkain ja jälleen lähes yllätyksellisen nopeasti. Tästä se taas alkaa..Katkeamaton autojono pääkaupungista kohti kesäsuomen järvimaisemia alkaa muodostua. Letka valuu omalla epämääräisellä vauhdillaan pitkin kuumia asfalttiteitä. Onneksemme meidän juhannus alkoi varaslähdöllä jo keskiviikkona. Saimme rauhassa ajella kohti saaristoa ihaillen matkalla kauniita kesämaisemia ja tietenkin niitä lupiineja. Aina välillä nenäämme kantautui niin herkullinen lehmän paskan tuoksu. Se on todellista kesää.

Torstai oli täysin lepopäivä ja valmistautumista juhannuksen viettoon. Aurinko lämmitti jo aamulla niin kauniisti, että keräsimme kimpsut ja kampsut ja suuntasimme laiturille nauttimaan auringon kultaisista säteistä. Ensimmäistä kertaa uskaltauduin paljastamaan valkoiset koipeni kohti aurinkoa. Onneksi monen päivän auringonpaiste palkitsi ja sain vähän ruskettuneemmat kintut, nyt ehkä voi jopa käyttää shortseja tuntematta oloani kalkkunaksi.

Itse juhannusaatto sujui veneillen, uiden, auringosta nauttien ja tietysti grillaten hyvää ruokaa. Yhdessäolon riemua ja juhlaa yhdessä lasten ja koirien kera. "Ja meillä kaikilla oli niin mukavaa.."

Neljä päivää rentouttavaa löhöilyä ja olemista antoivat taas uutta virtaa ja puhtia arjen keskelle. Eilen ajellessamme takaisin kohti kotia jälleen pitkissä autoletkoissa tunsin olleeni kesälomalla, vaikka se todellinen loma on vasta edessäpäin. Kyllä tällainen pienikin pidennetty viikonloppu on jo juhlaa ja tekee niin hyvää. Saariston maisemissa olen poissa kaikista arjen velvollisuuksista. Tunnen oloni kevyeksi ja ehyeksi.

Näin on jälleen yksi juhla juhlittu. Tästä on hyvä aloittaa kesäloman odotus. Ihania aurinkoisia päiviä lukijoilleni!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti